Home
Wie zijn wij
Lazy Duck
Waar zijn wij
Nieuwsbrief
Links
Contact
Gastenboek
Agenda
Sitemap

 

Nieuwsbrief 9 mei 2012

Hallo vriendjes & vriendinnetjes

Allereerst willen we iedereen hartelijk danken voor jullie aanwezigheid en jullie blijken van waardering op ons afscheidsfeestje. Het was hartverwarmend !

De dag na het feest hebben we het rustig aangedaan. Wat kleine klusjes en daarna naar Elburg voor Koninginnedag. De dagen erna gingen op aan boodschappen, werken aan een nieuwe website klusjes als lampjes verwisselen, de windpilot installeren etc. Inmiddels lagen we op Oudeschild (Texel) de weerberichten in de gaten te houden. E was een lagedrukgebied dat voor wat onrust zorgde op onze route, maar zaterdagmorgen zijn we vertrokken voor de oversteek naar Noorwegen. De windpilot bleek na enig prutsen  aardig te werken en zo gingen we aan de wind naar het noorden. Eigenlijk was het meer richting Schotland ,maar ja , je moet wat. In de nacht viel de wind weg en moesten we het ijzeren zeil gebruiken, want onder de 6 knopen wind liggen we bijna stil op een aandewindse koers . Inmiddels is het maandagmorgen.  De zon schijnt , het waait +/- 10 knopen wind en we gaan met een gangetje van 4 knopen richting Noorwegen.

Wat we toen nog niet wisten……..

Ook maandag was er  weinig  wind, maar genoeg om met ongeveer 4 knopen vooruit te komen. We wisten wel dat het inde nacht harder zou gaan waaien, Peter heeft om 1.00 uur het kotterzeil gezet, maar de hoeveelheid wind die ook nog tegen draaide in de vroege ochtend…. Was bijna genoeg om een vliegtuig terug te nemen voor Durdana. Windkracht7 aan de wind (met af en toe meer dan 40 knopen wind) is NIET LEUK. We hebben het overleefd, de lazy duck ook en we liggen nu in Haugesund. Morgen of overmorgen verder.

Van de cadeautjes hebben we al veel opgegeten (en een beetje gedronken) een adventure food maaltijd van Meina was makkelijk toen we ERG SCHUIN lagen ende goudse stroopwafels kunnen bij ons zelfs een maaltijd vervangen. Ook is er al 1 boek uit! We doen ons uiterste best om DE PLANT in leven te houden.

Een hartelijke groet van ons beiden

Crew a/b Lazy Duck